Всі атомні блоки на підконтрольній Україні території працюють / фото УНІАН, Андрій Кримський

До енергосистеми України під'єднали дев'ятий енергоблок вітчизняних АЕС - всі підконтрольні Україні атомні блоки працюють.

Як повідомляє НАЕК "Енергоатом", всі атомні блоки на підконтрольній Україні території працюють.

"Сьогодні, 22 грудня 2022 року, о 07:00 до електромережі підключили дев'ятий енергоблок вітчизняних АЕС, який 18 грудня був виведений у ремонт для усунення зауважень. Триває набір потужності", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

"Зараз дев'ятий блок навантажений до 400 МВт. Після зняття "Укренерго" обмеження з видачі потужності в цьому енерговузлі його завантажать до номінальної потужності 1000 МВт", - додали в прес-службі.

Удари по енергосистемі України:

10 жовтня 2022 року Російська Федерація почала атаки на об'єкти критичної інфраструктури України. По всій країні почалися аварійне вимкнення електропостачання.

23 листопада Міненергетики заявило про те, що енергосистема України перейшла в режим повного блекауту

5 грудня 2022 року Росія здійснила черговий обстріл енергосистеми України

14 грудня 2022 року, вранці Київ і область атакували дрони-камікадзе.

17 грудня в енергосистемі України працювали всі дев'ять атомних енергоблоків, розташованих на підконтрольній території. Але вже наступного дня, 18 грудня, один з дев'яти блоків вивели на ремонт.

19 грудня Росія атакувала Київ і область дронами. Столиця витримала кілька хвиль атак іранських дронів Shahed. Ворог випустив 23 безпілотники, з яких 18 вдалося знищити.

Вас також можуть зацікавити новини: