В даній постанові є останній, десятий, пункт про аварії / Ілюстрація REUTERS

За тиждень до вибуху на Каховській ГЕС влада Росії дозволила не розслідувати аварії на небезпечних об'єктах під час кровопролитної війни в Україні.

Постанову Уряду РФ № 873 "Про особливості застосування на територіях ДНР, ЛНР, Запорізької області та Херсонської області положень законодавства Російської Федерації в сферах промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів і забезпечення безпеки гідротехнічних споруд" було опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації країни-агресора 30 травня.

Документ підписаний головою російського уряду Михайлом Мішустіним і набув чинності з 31 травня. Примітно, що в даній постанові є останній, десятий, пункт про аварії.

Відео дня

"До 1 січня 2028 року технічне розслідування аварій на небезпечних виробничих об'єктах і аварій гідротехнічних споруд, що сталися внаслідок військових дій, диверсій і терористичних актів, не проводиться", - йдеться в документі.

Також в документі є пункти про те, що до 1 вересня 2023 року і до 1 березня 2024 року на об'єктах в "ДНР, ЛНР", в Запорізькій і Херсонській областях не застосовується частина пунктів ФЗ "Про промислову безпеку небезпечних виробничих об'єктів" і "Про безпеку гідротехнічних споруд".

Підрив Каховської ГЕС

У ніч на 6 червня Росія здійснила підрив дамби Каховської ГЕС. 

За даними"Укргідроенерго" Каховська ГЕС не підлягає відновленню, обладнання машинного залу повністю знищено.

80 населених пунктів опинилися в зоні потенційного затоплення. Евакуацію населення ускладнює розмиття доріг.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила про те, що окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС зсередини. Характер пошкодження спростовує фейк росіян про нібито "ракетний удар ЗСУ".

Вас також можуть зацікавити новини: