Держборг в світі зріс до 80% глобального ВВП / фото УНІАН

Експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings підрахували, що на кінець 2018 року обсяг державного боргу в світі сягнув 66 трильйонів доларів (за ринковим валютним курсом), що еквівалентно 80% глобального ВВП.

Читайте такожСвітова економіка щороку втрачає $2,6 трильйона через корупцію - генсек ООН

Про це повідомляє Росбалт.

Відео дня

"За оцінками Fitch, обсяг заборгованості майже у 2 рази перевищив показник 2007 року", - йдеться в повідомленні.

На даний час, констатують експерти, найбільшим розміром держборгу мають Сполучені Штати - близько 21 трильйона доларів. В трійці лідерів також опинилися Японія (12 трильйонів доларів) і Китай (6 трильйонів доларів).

При цьому, зазначають в агентстві, заборгованість розвинених страх з 2012 року зберігається на відносно стабільному рівні - близько 50 трильйонів доларів, а от борги країн, що розвиваються, збільшилися за цей період з 10 трильйонів доларів до 15 трильйонів доларів.

Нагадаємо також, що напередодні Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Японії в іноземній і національній валютах на рівні "А".

І хоча в агентстві звернули увагу на "сильні сторони цієї розвиненої економіки", але вказали слабкі середньострокові перспективи зростання і високий державний борг (приблизно 230% ВВП країни).