Ілюстрація REUTERS

Національний банк України дозволив відкривати рахунки в українських банках новим суб'єктам фінансового ринку України - юридичним особам-нерезидентам, у тому числі іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, яка діє від імені таких інвестиційних фондів.

Читайте такожІноземці вже купили внутрішніх українських облігацій на 20 мільярдів

Про це повідомляється сайті НБУ з посиланням на оновлену інструкцію регулятора про порядок відкриття і закриття рахунків, що діє з 4 квітня.

Відео дня

Відповідно до нової інструкції, також НБУ спростив порядок відкриття рахунків для клієнтів, скасувавши вимоги щодо подання картки зі зразками підписів і про закриття рахунків у разі зміни найменування юридичної особи.

Довідка УНІАН. В Україні з 7 лютого діє новий Закон "Про валюту і валютні операції", який передбачає послаблення близько тридцяти обмежень на валютному ринку. У тому числі збільшення граничного терміну розрахунків за експортно-імпортними контрактами дозволяє вільно використовувати рахунки юридичних осіб за кордоном і рахунки нерезидентів у банках України.

Крім того, скасовано індивідуальні ліцензії на валютні операції, дозволено оnline-купівлю валюти фізичними особами, а ліміт на валютні перекази за кордон без відкриття рахунків для фізосіб підвищено в 10 разів.

Також з 7 лютого бізнес може репатріювати дивіденди за 2018 рік в межах 7 мільйонів євро в місяць і купувати валюту день у день без попереднього резервування коштів, а з 1 березня норма обов'язкового продажу валюти експортерами знижена до 30%.