Основною з причин дефіциту бюджету стали низькі надходження ПДВ / фото УНІАН

Дефіцит державного бюджету України за січень-квітень 2019 року становить 0,9 мільярда гривень при затвердженому плановому річному показнику у 90 мільярдів гривень.

Читайте такожПлатіжний баланс України зведено з профіцитом у $336 мільйонів

Як повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, дефіцит профінансований шляхом державних запозичень, які за січень-квітень становили 158,5 мільярда гривень.

Відео дня

Так, від розміщення ОВДП надійшло 132,2 мільярда гривень, серед них 91 мільярд гривень, 1,5 мільярда доларів США і 38,7 мільйона євро.

Крім того, надійшов другий транш кредиту під гарантію Світового банку в обсязі 529 мільйонів євро і кошти від розміщення облігацій зовнішньої держпозики на 350 мільйонів доларів.

Зазначається, що платежі з погашення держборгу за січень-квітень становили близько 126,9 мільярда гривень, а витрати з обслуговування - близько 39 мільярдів гривень.

У Мінфіні нагадали, що доходи держбюджету за чотири місяці становлять 322,6 мільярда гривень, або 95,7% уточненого планового показника.

Серед причин недовиконання плану доходів Мінфін назвав низькі надходження ПДВ, зміцнення курсу гривні до долара, обсяги імпорту нижче очікуваних і затвердження нормативу розподілу прибутку держпідприємств тільки 26 квітня.

Також повідомляється, що станом на 2 травня сума коштів на Єдиному казначейському рахунку становила 36,85 мільярда гривень, а також є кошти на валютних рахунках Держказначейства в еквіваленті 53,8 мільярда гривень.

"Мінфін повною мірою готовий до планового проходження пікової боргового навантаження травня", - підкреслюється в повідомленні.

Довідка УНІАН. Державний бюджет України за січень-березень 2019 року зведено з дефіцитом у 26,2 мільярда гривень, що на 27% вище показника за аналогічний період попереднього року.

Держбюджет України на 2019 рік передбачає доходи в сумі 1,026 трильйона гривень, витрати - 1,112 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту на рівні 89,989 мільярда гривень.