Ілюстрація REUTERS

Державна податкова служба України під час проведення комплексної податкової реформи в 2020 році має намір переглянути ставки податків, що стягуються із заробітних плат, в бік зменшення, зокрема знизити податковий тиск на маленькі зарплати.

Читайте такожДепутати продовжили на три роки податкові пільги для фінансової реструктуризації

Про це повідомили в прес-службі Податкової служби з посиланням на главу відомства Сергія Верланова.

Відео дня

«У рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої урядом і підтриманої Верховною Радою, розглядатиметься питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Усі розуміють, що шкала має бути диференційована і на найменші зарплати податковий тиск необхідно зменшити», - цитує прес-служба Верланова.

Також повідомляється з посиланням на главу Податкової служби, що в Україні податкове навантаження є середнім у світі, а ключовим є питання податкової справедливості.

«Є платники, які не сплачують податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання - робити так, щоб платили всі, що дозволить знижувати податки», - пояснив Верланов.

На сьогодні українці сплачують податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовий збір за ставкою 1,5%, які стягуються із зарплати.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України має намір у січні 2020 року розпочати проведення комплексної діагностики податкової системи країни і за її підсумками розробити план імплементації податкової реформи.

Бізнес-спільнота незначно погіршила оцінку податкової системи України, про що свідчать результати складеного Європейською Бізнес Асоціацією податкового індексу, який у квітні-жовтні 2019 року знизився до 2,90 бала з 2,98 бала в попередньому періоді з 5 можливих, залишившись у негативній площині, в якій він перебуває протягом всієї історії дослідження з 2011 року.

Згідно з дослідженням, 26% опитаних експертів з компаній-членів асоціації невдоволені податковим законодавством, ще 59% вважають якість податкового законодавства України задовільною.