Карантин сильно вдарив по сфері медицини, освіти та розваг

У зв'язку з карантином і забороною на деякі види діяльності близько 277 тисяч українських фізосіб-підприємців (ФОП) залишилися без роботи.

Читайте такожВ Україні різко зросло безробіття, а вакансій поменшало на третину

Про це повідомляється на сайті онлайн-платформи для роботи з відкритими даними OpenDataBot.

Відео дня

При цьому більшість з них – 76%, або понад 211 тисяч ФОПів, пов'язані з роботою на ринках. Також без роботи залишаються понад 14,7 тисячі підприємців у сфері планової медицини та стоматології, 13,6 тисячі у сфері освіти, 10,4 тисячі – у сфері розваг, 8370 – у сфері туризму, 8434 – спорту, 8251 – у сфері індивідуальних послуг, 1791 – транспорту.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України має намір у середу, 30 квітня, розглянути питання про відновлення роботи майже 300 продовольчих ринків з дотриманням жорстких санітарних норм.

11 березня уряд прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше карантин було продовжено до 24 квітня, а потім до 11 травня.

З 17 березня й до закінчення карантину в країні заборонена робота закладів громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальних центрів, установ розважальної діяльності, фітнес-центрів.

31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину, проте вже 16 квітня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко рекомендував місцевим органам влади заборонити роботу продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.