Зазначається, що «Метінвест» – один з найбільших платників податків в Україні / фото Метінвесту

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група "Метінвест" у січні-червні 2021 року збільшить сплату податку на прибуток у 7,4 раза порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 10,2 млрд грн.

Як повідомили УНІАН у компанії, це безпрецедентне збільшення податкових виплат під час пандемії коронавірусу дозволить підтримати міста, в яких працюють підприємства «Метінвесту», своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітні плати працівникам комунальної сфери й медикам.

"Підприємства Групи "Метінвест" у першому півріччі 2021 року заплатять податок на прибуток, поповнивши державний бюджет на 10,2 млрд грн (для порівняння – у першому півріччі 2020 року сплачений податок на прибуток склав близько 1,4 млрд грн). Таким чином, за підсумками півріччя виплати податку на прибуток зросли в 7,4 раза», - повідомили в компанії.

Відео дня

Зазначається, що «Метінвест» – один з найбільших платників податків в Україні. У 2020 році компанія збільшила виплату податків на 5% порівняно з 2019 роком, до 22,1 млрд грн.

Читайте такожГрупа "Метінвест" з 1 травня підвищує зарплати своїм співробітникамЯк повідомляв УНІАН, ще на початку поширення коронавірусу "Метінвест" вирішив відмовитися від податкових канікул, наданих бізнесу.

Сума податків, які виплатили підприємства групи до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю та податок на нерухомість). Це також дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати заробітну плату працівникам комунальних підприємств і проводити протиепідемічні заходи.

Крім того, криворізькі підприємства «Метінвесту» – Інгулецький, Центральний і Північний ГЗК – в липні-вересні 2020 року перерахували в казну міста прибутковий податок і плату за землю в подвійному розмірі. За цей період "Метінвест" додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 млн грн, з яких Кривий Ріг отримав 78 млн грн.

Довідка УНІАН. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні й одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини та сталі.