В "Ощадбанку" визначилися з новим головою правління / фото УНІАН

Наглядову раду державного "Ощадбанку" 17 червня затвердив результати конкурсного відбору та визначився з переможцем на посаду голови правління, ним став Сергій Наумов.

Читайте такожМіжнародний арбітраж зобов'язав Росію виплатити "Ощадбанку" $1,3 мільярда за окупацію Криму

Про це повідомила прес-служба банку.

Відео дня

"Всебічний розгляд кандидатів і кілька співбесід сформували думку членів Наглядової ради по кожному з кандидатів. Сергій Наумов має репутацію високопрофесійного банкіра-управлінця. Він - банкір-практик з великим досвідом кризового управління, розробки та впровадження стратегії. Ми впевнені, що під керівництвом Сергія Наумова "Ощадбанк" успішно пройде черговий етап трансформації", - наводяться в повідомленні слова голови Наглядової ради "Ощадбанку" Байби Апін.

За даними прес-служби, Наумов закінчив Національний авіаційний університет економічний факультет Міжрегіонального інституту ринкових відносин. Має ступінь MBA, отриману в Kassel International Management School (Німеччина). Загальний стаж роботи в банківській сфері складає 25 років. Він обіймав керівні посади у провідних банках України, зокрема "Райффайзенбанку", "Укрсиббанку", "Правекс банк", "Піреус банку". В останніх трьох банках працював головою правління. Має досвід роботи в аудиторській компанії PricewaterhouseCoopers.

Зазначається, що, згідно з юридичним процедурам, Наумов буде призначений на посаду після припинення повноважень чинного голови правління Андрія Пишного та погодження кандидата на посаду голови правління Національним банком України. Це буде відбуватися відповідно до чинного законодавства та відповідно до Плану передачі управління, який буде визначений наглядовою радою.

Як повідомляв УНІАН, у березні наглядова рада "Ощадбанку" оголосив конкурс на посаду голови правління фінустанови. У травні був оголошений новий конкурсний відбір на посаду голови правління у зв'язку з непередбаченими зовнішніми обставинами.

З березня 2014 року посаду голови правління "Ощадбанку" обіймав Андрій Пишний. Згідно з чинним законодавством, термін повноважень голови правління "Ощадбанку" становить 5 років.

Довідка УНІАН. "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.