Фото korupciya.com

Оподаткування підприємств в Україні у разі ухвалення податкового закону може стати найвищим у світі.

Про це сказано в статті "Європейські цінності - це не тільки прапори ЄС", опублікованій на сайті The Brussels Times.

"Якщо податкова реформа, представлена у Верховній Раді нещодавно, буде ухвалена, сукупне оподаткування підприємств може стати найвищим у світі. Це нелогічно в країні, яка захищає свою територію від Росії, бореться і просить від Німеччини й США політичну, фінансову та економічну підтримку, а також озброєння. Оскільки таке непродумане оподаткування тільки спустошить казну, що зіграє на руку Росії. Чи розуміють це в Україні ті, хто звертається по допомогу до заходу?» - йдеться в статті.

Відео дня

Автор зазначає, що від таких дій українська економіка, ослаблена бойовими діями, напруженістю вздовж усіх південних, східних, а тепер і північних кордонів України, стане ще слабшою. А інтеграція української та європейської економік зусиллями українських чиновників буде зведена до нуля.

«У зв'язку з цим очевидно, що Європейський Союз ретельно оцінює досягнення і рішення своїх потенційних членів у зміцненні власної економіки, зниженні безробіття, підвищенні прозорості та стабільності оподаткування, захисту місцевих та іноземних інвесторів», - йдеться у статті.

Зазначається, що в ЄС також оцінюють, які кроки робляться в напрямку боротьби з корупцією. Однак поки Захід тільки спостерігає, як Україна рухається в протилежному напрямку, в той час, як волів би бачити реальні й законні кроки в напрямку декриміналізації українського суспільства і його представників у владі.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України на засіданні 12 травня схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу для збалансування державного бюджету.

Документом пропонується підвищити ставки податків, зокрема, плати за використання води й лісів, екологічного податку, рентних платежів і акцизу на алкоголь і низка інших податків.

Згідно з думкою експертів, ініціативи влади України щодо збільшення податкового навантаження на економіку суперечать заявленим планам щодо прискорення економічного зростання.

Як зазначила італійський представник Комітету Європейського парламенту з розвитку та підкомітету з податкових питань Джана Гансія, бажання української влади збільшити податковий тиск на бізнес під час коронакризи суперечить принципам соціальної справедливості.