17 червня наглядова рада "Ощадбанку" вибрав нового голову правління / фото УНІАН

Національний банк України (НБУ) вітає завершення конкурсу на посаду нового голови правління державного "Ощадбанку" і не бачить підстав для скасування результатів даного відбору, за підсумками яких перемогу здобув Сергій Наумов.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

"Ми вітаємо той факт, що конкурс відбувся. Що менше прозорих і зрозумілих рішень, то більше виникає простору для різного роду маніпуляцій... Щодо скандальних заяв, які ми бачили в медіа, можу сказати, що анонімними дзвінками і повідомленнями можна зірвати будь-який конкурс. Тому ми вважаємо, що це спроби не дати нам імплементувати систему корпоративного управління в банках", - сказала Рожкова.

Відео дня

За її словами, у НБУ немає сумнівів у професійних якостях переможця конкурсу - Сергія Наумова.

"Ми добре знаємо Наумова, оскільки він зараз керує одним з банків з іноземним капіталом. Сумнівів у його якостях і репутації у нас немає. Крім того, хочу зазначити, що в чесному і відкритому конкурсі переміг українець. Тому ми не бачимо жодних підстав, щоб щось скасовувати", - додала перший заступник голови НБУ.

Читайте такожУ "Ощадбанку" прокоментували справу про розкрадання 2 мільйонів: співробітників звільнили, гроші повернули

Як повідомляв УНІАН, наглядова рада державного "Ощадбанку" 17 червня затвердив результати конкурсного відбору і визначилась з переможцем на посаду голови правління, ним став Сергій Наумов зі стажем роботи в банківській сфері 25 років.

Згідно з юридичними процедурами, Наумова буде призначено на посаду після припинення повноважень нинішнього голови правління Андрія Пишного й узгодження кандидата на посаду голови правління Національним банком України. Це відбуватиметься відповідно до чинного законодавства і відповідно до Плану передачі управління, який буде визначено наглядовою радою.

Довідка УНІАН. "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстрований Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.

З березня 2014 року посаду голови правління "Ощадбанку" обіймав Андрій Пишний. Згідно з чинним законодавством, термін повноважень голови правління "Ощадбанку" становить 5 років.