Ілюстрація REUTERS

Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики лишилося розглянути менше тисячі поправок до законопроекту про банківське регулювання.

Читайте такожНацбанк спрогнозував чергові терміни отримання грошей від МВФ

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови комітету, заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Відео дня

"Сьогодні дуже ефективно попрацювали над банківським законопроектом. 94% вже пройдено і зупинилися ми на 15 631 поправці. Залишилось лише 8 абзаців. Продовжимо у понеділок з 10:00. Виглядає так, що це буде фінальне засідання з цього питання", - написав він.

Депутат зауважив, що є блок поправок щодо нотаріального посвідчення та скасування призначених відкритих торгів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, до яких Комітет ще повернеться наприкінці розгляду, але "загальна ситуація зрозуміла".

Як повідомляв УНІАН, 30 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№ 2571-д), необхідний для початку реалізації нової програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Законопроект передбачає невідворотність процесу виведення банку з ринку, оскільки відповідне рішення Національного банку не можна буде скасувати або призупинити за рішенням суду.

Водночас закон чітко визначає передумови і процедуру отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, якщо вони доведуть у суді незаконність рішення НБУ.

16 квітня голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що на той момент в законопроекті про банківське регулювання пропонувалося відхилити 4 тисячі 770 поправок.

Усього до законопроекту подано 16 тисяч 572 поправки.