Україна повинна стимулювати розвиток промисловості – Кінах / фото УНІАН

Україна найближчим часом за рахунок активної підтримки з боку держави має простимулювати розвиток промисловості, щоб подолати системну соціально-економічну кризу, яка спостерігається в країні.

Читайте такожЗростання промвиробництва в Україні сповільнилося до 2,5%

Про це президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах заявив на розширеному засіданні Антикризової ради громадських організацій і правління УСПП.

Відео дня

За його словами, потрібно завершити оголошену Кабінетом міністрів, так звану, «промислову революцію», яка передбачала прийняття пріоритетних законопроектів для стимулювання економіки.

«На сьогоднішній день це завдання фактично зірвано. З тридцяти п'яти продекларованих законопроектів, які повинні бути серйозним чинником стимулювання вищої активності промислово-підприємницького розвитку, прийнято тільки дев'ять законопроектів», - сказав Кінах.

Президент УСПП зазначив, що цього року фактично припинив свою роботу Національний комітет з промислового розвитку, який з січня не провів жодного засідання. Досі не затверджена стратегія промислової політики і не запрацювало експортно-кредитне агентство.

За його словами, не вирішена проблема доступу промислових підприємств до кредитних ресурсів на середньостроковий і довгостроковий періоди, що істотно знижує можливості для розвитку багатьох галузей економіки.

Кінах підкреслив, що за нинішніх темпів зростання економіки системна криза лише поглиблюється і консервується, тому потрібно приймати термінові заходи для зупинення процесів деіндустріалізації в країні.

«На тлі цього безпрецедентного падіння обсягів виробництва в попередній період показники зростання на рівні статистичної похибки абсолютно не ті, які необхідні для того, щоб Україна поступово вийшла в позитивний тренд свого розвитку. В цих умовах необхідні показники мінімум 6-8% на рік», - сказав він.

За підсумками роботи учасники Антикризової ради громадських організацій і правління УСПП мають намір звернутися до Кабінету міністрів і Верховної Ради з пропозиціями щодо заходів зі стимулювання промисловості.

Як повідомляв УНІАН, Український союз промисловців і підприємців наприкінці минулого року представив програму «Платформа економічного патріотизму», яка є комплексом заходів щодо поліпшення податкової політики, запобігання монополізації та гарантування прав власності для досягнення економічного зростання на рівні 7-8% на рік.