Дмитро Фірташ / REUTERS

Антимонопольний комітет України знову переніс розгляд справи про монополію групи компаній бізнесмена Дмитра Фірташа на ринку мінеральних добрив на 5 вересня, повідомила на своїй сторінці в Facebook екс-державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська, яка оскаржує своє звільнення у Верховному суді.

Читайте такожКитайські компанії вже купили акції заводу "Мотор Січ", тепер рішення за АМКУ

«Засідання комітету у справі про зловживання ТОВ «НФ Трейдінг Україна», ВАТ «Азот», ЗАТ «Рівнеазот», ЗАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» монопольним (домінуючим) становищем на ринку первинної реалізації мінеральних азотних добрив в третій раз перенесено", - написала вона, додавши, що наступне засідання відбудеться 5 вересня 2019 року.

Відео дня

«На цей раз причина перенесення: призначення президентом нових державних уповноважених, яким потрібні два дні, щоб розібратися у цій справі до рівня, достатнього для прийняття рішення», - зазначила Загребельська.

Як повідомляв УНІАН, раніше планувалося, що Антимонопольний комітет України розгляне справу про монополію групи компаній Фірташа на ринку мінеральних азотних добрив 1 серпня, потім засідання було перенесено на 3 вересня.

24 липня поточного року АМКУ почав розслідувати справу про концентрацію на ринку газорозподільних компаній Фірташа.

2 вересня президент України призначив Ольгу Піщанську на посаду першого заступника голови Антимонопольного комітету України, а Ірину Копайгору - на посаду державного уповноваженого.

5 липня Зеленський звільнив з посад державних уповноважених АМКУ Андрія Вовка, Валерія Полюховича і Агію Загребельську.

Довідка УНІАН. Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, активи якої зосереджені в хімічній промисловості, виробництві титану, газовому та банківському секторах. Крім того, група має інтереси в агросекторі, медійному бізнесі, виробництві кальцинованої і харчової соди, в секторі енергетичної інфраструктури та нерухомість.

Активи азотної хімії Group DF консолідує група Ostchem, яка включає в себе підприємства з виробництва азотних добрив "Азот" (Черкаси), "Рівнеазот", "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Луганська обл.) та "Концерн Стирол" (Донецька обл., контроль над цим підприємством втрачено через окупацію частини Донбасу).