Ілюстрація REUTERS

Обсяги світових поставок комп'ютерів у другому кварталі 2020 року у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року зросли на 9% - до 72,9 мільйона одиниць.

Читайте такожУ світі впали продажі смартфонів преміум-класу

Про це йдеться в дослідженні міжнародної аналітичної компанії Canalys, опублікованому на її веб-сайті.

Відео дня

Зокрема, найбільше зростання продемонстрували поставки ноутбуків – на 24%, водночас постачання традиційних персональних комп'ютерів (ПК) скоротилися на 26%.

Компаніями-лідерами з постачання комп'ютерів у другому кварталі стали: HP – понад 18 тисяч поставлених одиниць; Lenovo – понад 17 тисяч; Dell – понад 12 тисяч.

У Canalys пов'язують подібне зростання в другому кварталі з переходом багатьох підприємств в онлайн-режим роботи, що підвищило попит на комп'ютери.

Згідно з дослідженням, загалом в першому півріччі постачання комп'ютерів зросли на 1% в порівнянні з попереднім роком.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням міжнародного дослідницького центру International Data Corporation, обсяги світових поставок персональних комп'ютерів (ПК) за підсумками першого кварталу 2020 року у зв'язку з пандемією коронавірусу скоротилися на 9,8% в порівнянні з показником роком раніше – до 53,2 мільйона комп'ютерів.

Довідка УНІАН. Canalys – міжнародна аналітична компанія, що спеціалізується на дослідження ринку технологій. Штаб-квартира компанії знаходиться в США. Canalys має представництва у Великобританії, Китаї, Індії, Сінгапурі.