Ілюстрація REUTERS

Американська компанія Tesla вирішила відмовитися від версії електромобіля зі «середньою» батареєю (Mid Range), яка забезпечувала запас ходу 420 км (260 миль).

Читайте такожTesla повністю перейшла на продажу електрокарів в режимі онлайн

Тепер на офіційному сайті можна замовити тільки версії з початковою ємністю (Standard Range) і запасом ходу 355 км (220 миль), з покращеною стандартною ємністю (Standard Range Plus) і запасом ходу 385 км (240 миль), а також максимальною ємністю (Long Range) і запасом ходу 520 км (325 миль), пише itc.ua.

Відео дня

Нагадаємо, що версія Tesla Model 3 (Mid Range) була представлена в жовтні 2018 року, на момент анонсу вона стала найбільш доступною Tesla в лінійці виробника з урахуванням пільгової ціни $33,200. Цього звання вона позбулася в березні 2019 року, коли Tesla запустила попередні замовлення на «народну» Tesla Model 3 (Standard Range) з пільговим цінником $24,450.

Також автовиробник віддалено збільшив потужність всіх електромобілів Tesla Model 3 за допомогою програмного оновлення 2019.8.2. За даними компанії, в результаті оптимізації пікова потужність електродвигуна збільшилася приблизно на 5%, що повинно позитивно позначитися на прискоренні та характері руху електромобіля.

Нагадаємо, Tesla анонсувала новий електромобіль Model Y і наступне покоління станцій швидкої зарядки (Supercharger V3).