УЗ розмістила єврооблігації на півмільярда доларів / фото УНІАН

Інвестиційна компанія Dragon Capital та JP Morgan виступили спільними букраннерами та спільними лід-менеджерами для "Укрзалізниці" при розміщенні єврооблігацій на суму 500 мільйонів доларів із прибутковістю 8,25% і терміном погашення в липні 2024 року.

Читайте також"Укрзалізниця" достроково погасила півмільярда кредиту "Ощадбанку"

Про це повідомила прес-служба Dragon Capital.

Відео дня

"Книга заявок досягла піку приблизно у 2,5 мільярда доларів (з 5-кратної перепідпискою) при кількості поданих заявок від понад 175 інвесторів. Дана транзакція є першим розміщенням в "твердої валюти" для квазі-суверенних позичальників з України з 2013 року, а також випуском з найнижчим купоном серед квазі-суверенних позичальників з України з 2011 року", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що кошти від розміщення єврооблігацій, будуть спрямовані на погашення "Укрзалізницею" другої частини бридж-кредиту "Ощадбанку" та безвідсоткової позики від "Фінінпро" в серпні 2019 року, на амортизацію євробондів 2016 року у вересні 2019 року, на часткове погашення боргів "Укрзалізниці" в валюті, а також на капітальні видатки та фінансування робочого капіталу.

Як повідомляв УНІАН, 2 липня "Укрзалізниця" завершила процедуру прайсингу євробондів на суму 500 мільйонів доларів, які будуть розміщені терміном до 2024 року під 8,25% річних.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.