Матеріали перевірки були передані до Державного бюро розслідувань / фото УНІАН

Екс-керівники філії «Центр управління промисловістю» акціонерного товариства «Укрзалізниця» підозрюються у привласненні 7 млн грн.

Читайте такожНАБУ завершило розслідування щодо розкрадання 40 мільйонів "Укрзалізниці"

Як повідомили УНІАН у прес-службі «Укрзалізниці», правоохоронні органи розслідують закупівлю за завищеними цінами обладнання філією «Центр управління промисловістю» у підприємства, яке афілійоване з її екс-керівником. 

Відео дня

Відповідні факти виявлені під час перевірки філії Департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Перевіркою виявлено, що під час закупівлі пересувного дробарно-сортувального комплексу було безпідставно завищено його вартість на більш як 7 млн грн. Крім того, обладнання вартістю майже 16 млн грн було поставлено на підприємство не відповідної якості: китайського виробництва, замість українського, як було заявлено в тендерній пропозиції. 

Матеріали перевірки було передано до Державного бюро розслідувань, яке відкрило кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживань службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою). Оперативне супроводження провадження здійснює Головне управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ.