Зараз одна карта Kyiv Smart City продається за 50 гривень / фото bzh.life

Вартість пластику в собівартості однієї карти Kyiv Smart City, яка продається за 50 гривень і є носієм електронного квитка в міському транспорті, становить близько 36 гривень.

Читайте такожКожен восьмий пасажир столичного метро досі користується жетонами

Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної адміністрації (КМДА) Юрій Назаров на прес-конференції.

Відео дня

"Чому карта Kyiv Smart City коштує 50 гривень? Це універсальна карта нової технології, з новим чіпом, яка використовується для наземного і підземного транспорту. Пізніше вона буде використовуватися і для оплати паркування, відвідування музеїв і так далі. Коли ми купуємо карту, то вартість пластику становить близько 36 гривень. Також у нас є витрати на логістику, збут – продаємо через агентські канали. Крім того, організація резервного та обмінного фонду, а також ПДВ", - сказав він.

Назаров зазначив, що вартість карти окупається шляхом зниження ціни за проїзд.

"Хочу звернути увагу, що коли ви купуєте картку і поповнюєте її на 50 поїздок – ви вже економите 75 гривень. Тобто при першому поповненні ви вже в плюсі на 25 гривень. Ми вважаємо, що це дуже хороший інструмент для економії на поїздках", - зазначив він.

При цьому Назаров не зміг відповісти, чим відрізняється карта Kyiv Smart City від банківської, яку видають банки безкоштовно.

У свою чергу, присутній на прес-конференції радник київського міського голови Максим Бахматов зазначив, що пізніше можна проговорити з експертом і уточнити це питання.

"Ми можемо зробити окремо розмова з експертом, щоб з'ясувати, чим відрізняється банківська. По-друге, мета банку втягнути у систему, щоб ви витрачали гроші. Тому вони можуть давати п'ять карток. Якщо треба детальнішу аналітику, чому одна карта відрізняється від іншого, ми можемо проговорити й показати на прикладах чому всі банки заробляють на вас. А ми показуємо, як можна заощадити", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров заявив, що з 1 листопада у місті планується припинити продаж паперових квитків в наземному транспорті, в метрополітені - жетонів зелених безконтактних карток.

22 жовтня у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА повідомили, що повний перехід на єдиний електронний квиток для розрахунку за проїзд у громадському транспорті столиці відклали на наступний рік.