Лещенко отримав нову посаду в УЗ / фото УНІАН

Наглядова рада акціонерної компанії "Укрзалізниця" вирішила утворити Комітет з питань комплаєнсу і антикорупції, який очолив колишній народний депутат України, журналіст Сергій Лещенко.

Читайте такожУряд створив робочу групу для обговорення співпраці «Укрзалізниці» із Deutsche Bahn

У прес-службі "Укрзалізниці" повідомили, що відповідне рішення наглядова рада компанії ухвалила на своєму засіданні 23 січня.

Відео дня

"Комітет спостерігатиме за тим, яких зусиль докладає компанія для навчання керівництва та працівників етичної поведінки під час ведення діяльності і які - для посилення боротьби з корупцією", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, членами даного комітету стали Адомас Аудіцкас і Андерс Ослунд.

«Зі створенням цього спеціалізованого комітету, який у своєму роді є першим серед державних підприємств, ми підкреслюємо, що протидія корупції та комплаєнс є першочерговими завданнями для наглядової ради "Укрзалізниці". Це дасть нам можливість системно стежити, як компанія працює в цьому напрямку, а також прискорити вкрай необхідні поліпшення в цьому питанні", - цитує прес-служба голову набовета "Укрзалізниці" Шевки Аджунера.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року Кабінет міністрів України призначив новими членами наглядової ради «Укрзалізниці» журналіста Сергія Лещенка, а також радника міністра інфраструктури, голову наглядової ради страхової компанії "Крона" Олега Журавльова.

"Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації.