www.rabstol.net

Українські санкції призведуть до припинення польотів російських авіакомпаній в Молдову.

Про це ТАСС повідомив президент Асоціації експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ) Володимир Тасун.

"Коли Україна введе санкції для російських авіакомпаній, нам доведеться розпрощатися з Молдовою. Летіти в Молдову в обліт України економічно невигідно. Якщо обліт України в Європу і Туреччину займає 40 хвилин, то, щоб долетіти до Молдови в обліт, доведеться витратити як мінімум півтори години, це зайвих півтори тисячі км. Зараз для нас це дуже відчутне питання, пасажиропотік пристойний. Хоча молдавські авіакомпанії будуть, звичайно, раді", - сказав він.

Відео дня

Раніше Тасун заявляв, що російські авіакомпанії можуть втратити кілька десятків мільйонів доларів через українські санкції.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Кабінет міністрів України відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони ухвалив рішення заборонити польоти російських авіакомпаній, в першу чергу «Аерофлоту» і «Трансаеро», до України, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових.

Прес-служба Міністерства інфраструктури з посиланням на Державну авіаційну службу повідомила, що російські авіакомпанії, які потрапили під санкції, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Читайте такожМосква обіцяє дзеркальну відповідь на заборону польотів до України

16 вересня президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 вересня 2015 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Санкції вводяться терміном на один рік. Обмежувальні заходи стосуються більш 400 фізичних і понад 90 юридичних осіб РФ та інших країн, які причетні до анексії Криму та агресії на Донбасі.