Євген Дихне / фото УНІАН

Дії голови наглядової ради авіакомпанії "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) Арона Майберга – це розхитування стійкості авіакомпанії в кризу. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив президент МАУ Євген Дихне, коментуючи корпоративний конфлікт щодо спроби його звільнення.

"Дії на моє звільнення з боку Арона Майберга зараз, коли у МАУ стільки зовнішніх викликів, - це ніби в дитячій грі в дженгу діставати нижні блоки один за іншим і перевіряти, чи встоїть конструкція. Голові наглядової ради потрібен був "ручний хлопчик" у його корпоративній війнушці. Я точно не ручний. Тож  рейдерство у цьому випадку  - це атака на мої права і на мою ділову репутацію", - сказав він.

Причину таких рішень Майберга Євген Дихне пояснив тим, що "червоному" лідеру не важливий професіоналізм, не потрібен незалежний ефективний менеджер. У такого лідера цінується слухняність, беззаперечне виконання команд, а суб'єктність у такій системі координат не розглядається.

Відео дня

"Коли я працював в аеропорту "Бориспіль", у нас з Ароном Сергійовичем були ділові, рівні бізнес-відносини, особливості його культури поведінки так не проявлялися, оскільки у нього не було наді мною старшинства. У МАУ мене запросили не тому, що я родич або, не дай Бог, друг Арона Сергійовича. Ні. Моя експертиза відповідала запиту", - говорить президент МАУ.

Він нагадав, що з 2014 року, до його приходу на пост президента у 2019 році, МАУ перебували в складній фінансовій ситуації через виконання збиткових рейсів.

"Я знав, що просто не буде, але мені обіцяли свободу дій. Це був обман, що стало ясно досить скоро. Я такий великий хлопчик, а все ще зачаровуюся людьми", – шкодує Дихне.

Президент авіакомпанії також прокоментував хід судової справи: "З тих документів, які ми з адвокатами отримуємо в суді, а також тих документів, які приходять від імені акціонерів МАУ, зміст яких я не маю право розголошувати через NDA (Угоду про нерозголошення - УНІАН), бачу, що моє розуміння ситуації й мотивація на подачу позову були правильними".