Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України «Украерорух» у червні 2020 року знизило кількість обслугованих польотів, порівняно з аналогічним періодом 2019 року, на 87,1% - до 4 584.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

«В цілому за типами польотів червневий авіатрафік розподіляється так: внутрішні рейси - 1403 (менше на 53,9% порівняно з червнем 2019), міжнародні рейси - 1650 (-89,5%) і транзитні рейси - 1531 (-90,8%). Українські авіакомпанії виконали у червні 1778 рейсів, іноземні - 2806 рейсів», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПідвищення зборів за аеронавігаційне обслуговування призведе до суттєвого подорожчання авіаквитків – авіаперевізники

Відзначається, що найбільшим залишається падіння обсягів транзитних польотів в українському повітряному просторі - цей показник в червні 2020 року майже на 91% нижче порівняно з відповідним показником минулого року.

«Транзитні потоки завжди складають основну частину доходів провайдерів аеронавігаційного обслуговування - зокрема, у структурі доходів «Украероруху» до 2014 року частка таких надходжень дорівнює майже 70%. За шість років втрати по найбільш прибутковим джерелами надходжень за обслуговування транзитних потоків перевищують 20 млрд гривень», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що авіатрафік в Європі і у всьому світі почав поступово пожвавлюватися.

«Найбільше зростання інтенсивності польотів у Європі спостерігається саме за попередні два тижні, коли середня кількість польотів за день збільшилася на 2500 рейсів - повідомляють експерти Міжнародної організації громадських підприємств аеронавігаційного обслуговування (CANSO). Однак порівняння нинішніх обсягів з показниками 2019 року свідчить про те, який довгий шлях треба пройти авіації, щоб досягти рівня трафіку літа минулого року», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Державне підприємство обслуговування повітряного руху України «Украерорух» уповноважене державним регулюючим органом цивільної авіації виконувати аеронавігаційне обслуговування у повітряному просторі України.

До складу «Украероруху» входять Український центр планування використання повітряного простору України та регулювання повітряного руху (Украероцентр), Служба аеронавігаційної інформації (САІ), авіакомпанія «Украерорух», Навчально-сертифікаційний центр «Украероруху» та 7 регіональних структурних підрозділів.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавіруса.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня на три тижні, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа - та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

25 березня уряд продовжив карантин до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

За останній тиждень березня 2020 року кількість польотів у повітряному просторі України зменшилася на 96%.