Згідно з результатами опитування, Зеленського у другому турі планують підтримати понад 50% виборців / Скріншот

Результати опитування соціологічної групи Рейтинг, згідно з яким 61% виборців, які збираються прийти на другий тур президентських виборів, готові підтримати шоумена Володимира Зеленського, найімовірніше, підтвердяться.

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив заступник виконавчого директора Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький.

"Найімовірніше, так. <...> Наразі, якщо все збережеться, то результати другого туру будуть приблизно такими, як показують опитування", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожУ Порошенка назвали час для проведення дебатів із Зеленським на "Олімпійському"

Заступник голови соціологічної служби також наголосив, що для відтоку голосів виборців від кандидата Зеленського він повинен "надсерйозно" себе дискредитувати.

Грушецький додав, що майбутні дебати між чинним президентом України Петром Порошенком й актором Володимиром Зеленським можуть вплинути на рішення обмеженої кількості виборців.

"Вони [дебати, - Ред.] на результатах, звичайно, можуть позначитися, але вони можуть вплинути, швидше за все, на обмежену кількість відсотків [виборців]", - сказав соціолог.

Згідно з опитуванням соціологічної групи Рейтинг, опублікованому 11 квітня, у другому турі президентських виборів шоумена Володимира Зеленського готові підтримати 61% серед тих, хто збирається прийти на вибори. За чинного главу держави Петра Порошенка готові проголосувати 24% серед тих, хто піде на вибори.

Опитування проводилося з 5 до 10 квітня. Було опитано три тисячі респондентів.

Володимир Зеленський і Петро Порошенко вийшли у другий тур виборів президента, набравши відповідно 30,24% і 15,95% голосів виборців. Другий тур виборів відбудеться 21 квітня.