25 березня німецька компанія GMP, генеральний проектувальник із реконструкції НСК “Олімпійський”, завершила розробку проектної документації стадії “П” із реконструкції стадіону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні повідомив журналістам міністр у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій ПАВЛЕНКО.

За його словами, вчора проектну документацію було передано українському адаптеру проекту – архітектурному бюро “Юрій Серьогін”.

Відео дня

Міністр зазначив, що в другій половині травня ц.р. буде відома остаточна вартість реконструкції стадіону.

”Я сподіваюся, що в другій половині травня ми матимемо повноцінну затверджену проектно-кошторисну документацію з реконструкції НСК “Олімпійський”, - підкреслив він.

За даними Ю.ПАВЛЕНКА, сьогодні роботи проходять відповідно до графіку. А початок робіт із реконструкції без затвердженого проекту дав можливість заощадити півроку часу.

У свою чергу, в.о. директора НСК “Олімпійський” Дмитро ЧЕРНЯВСЬКИЙ додав, що вартість реконструкції стадіону може бути знижена за рахунок корекції цін на будматеріали.

За словами Д.ЧЕРНЯВСЬКОГО, 8 травня експерти УЄФА мають видати остаточне схвалення з використання стадіону для проведення матчів Євро-2012.

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня 2008 року Державне підприємство НСК "Олімпійський" підписало договір про виконання робіт із реконструкції стадіону з німецьким архітектурним бюро GMP von Gerkan, Marg und Partner.

Згідно з угодою, передбачено три стадії робіт. Перша – презентація концептуального проекту впродовж 60 днів. Друга – власне робочий проект, який повинен бути поданий впродовж 180 днів (паралельно здійснюватимуться будівельні роботи). Третій етап – робоча документація (паралельно супровід будівництва до 2010 року).

Довідка УНІАН. Готовність НСК «Олімпійський» до прийому матчів Євро-2012 визначена УЄФА як обов`язкова умова для проведення чемпіонату в Україні. Будівельно-монтажні роботи на спорткомплексі почалися 1 грудня 2008 року і проводяться холдинговою компанією “Київміськбуд”. Їх завершення планується на грудень 2010 року.

Фінансування реконструкції здійснюється з Державного бюджету України.