Консоль Nintendo Switch / twitter.com

Nintendo вже продала понад 55 мільйонів гібридних консолей Switch.

Про це компанія повідомила у своєму звіті за четвертий квартал минулого фінансового року, який завершився 31 березня.

Згідно зі звітом, за четвертий квартал Nintendo продала 3,29 млн консолей Switch, таким чином загальні продажі гібридної приставки досягли позначки в 55,77 млн пристроїв. У поточному фінансовому році (з 1 квітня 2020 року по 31 березня 2021 року) компанія планує продати 19 млн консолей Switch та Switch Lite.

Відео дня

Свіжий ексклюзив Nintendo – симулятор життя Animal Crossing: New Horizons за перші 11 днів з моменту релізу (з 20 по 31 березня 2020 року) був проданий тиражем в 11,77 млн копій. Всього ж за перші шість тижнів після виходу гру купило 13,41 млн осіб.

Однак, найбільші продажі на Switch залишаються за аркадним автосимулятором Mario Kart 8 Deluxe — його тираж складає 24,77 млн копій. За ним йде файтинг Super Smash Bros. Ultimate — 18,84 млн проданих копій. Замикає трійку лідерів пригодницький екшн The Legend of Zelda: Breath of the Wild — 17,41 млн копій.

Нагадаємо, гібридна консоль Nintendo Switch вийшла у 2017 році – через чотири роки після виходу PS4 та Xbox One. Вона значно поступається за потужністю конкурентам від Sony та Microsoft, однак міцно займає свою нішу і пропонує гравцям унікальний досвід. Switch можна використовувати як портативний пристрій або ж як домашню консоль, під'єднавши через док-станцію до телевізора. Завдяки своїм ексклюзивним іграм, а також інноваційним рішенням, серед яких ґеймпади Joy-Con, консоль Nintendo Switch обігнала Xbox One за кількістю проданих пристроїв.