Компанія не справляється з високим попитом на PlayStation 5 / фото playstation

Sony задумалася над частковим редизайном PlayStation 5, і в 2022 році планує запустити у виробництво консолі на 6-нанометровому процесорі, щоб впоратися з дефіцитом напівпровідників, через який зараз не вдається задовольнити споживчий попит.

Читайте такожОдна приставка на 30 охочих. Чому в Україні так складно дістати PlayStation 5

Про це повідомляє тайванське видання DigiTimes з посиланням на джерела в компанії TSMC, що займається виробництвом напівпровідників.

Відео дня

У поточних ревізіях PS5 встановлено 7-нм чіп. З переходом на 6-нанометровий чип консоль стане більш енергоефективною, тихою і виділятиме менше тепла при роботі.

У виданні Video Games Chronicle зазначили, що раніше фінансовий директор Sony Хірокі Тотокі під час бесіди з інвесторами згадував можливість редизайну "начинки" PS5 з метою поліпшити поставки пристрою.

Очікується, що на зовнішньому вигляді консолі ці зміни ніяк не позначаться.

Нагадаємо, що згідно з фінансовим звітом, Sony з 12 листопада 2020 року по 31 березня 2021-го продала 7,8 мільйона консолей PlayStation 5. Це на 200 тисяч пристроїв більше, ніж було продано PS4 за перших два квартали після старту продажів в 2013-му. Це хороший показник, особливо в умовах пандемії і дефіциту напівпровідників. Втім, всі PS5 компанія продає нижче собівартості.