Українці дедалі частіше переносять хвороби на ногах / фото УНІАН

Хворіти і не йти на лікарняний - у світі за останніх десять років втричі збільшилася кількість людей, що чинять саме так.

Про це свідчать результати дослідження Британського королівського інституту персоналу та розвитку. Чи дотримується міжнародного тренду Україна, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Читайте такожСупрун розповіла, як медзаклади переходитимуть на електронні документи

Відео дня

"Ходили на роботу хворі. Така політика", - говорять працівники. Лікарі ж проти такого тренду. Вони наполягають, що організм не пробачить такого ставлення до себе. Тож, наскільки небезпечним є "вірус працьовитості" та чи варто працювати хворому, чи йти на лікарняний - думки українців розділилися. 

Те, що українці дедалі частіше переносять хвороби на ногах, підтверджують в медичних закладах.

"Якщо людина з гострим вірусним захворюванням приходить на роботу, то на 40% збільшується ризик розвитку захворюваності в інших працівників. Не потрібно повзти на роботу за будь-яку ціну. Якщо на день-два залишились вдома, то втрати того, хто з вами контактує зменшаться на 25%", - говорять лікарі.  

У деяких українських компаніях рішення знайшли вже давно.Там хвороби працівників не підривають робочий процес – працівники, що занедужали, мають можливість віддалено працювати з дому.