З усіх пацієнтів, яких госпіталізували, лише 2% вакциновані \ фото УНІАН

В Івано-Франківську наповненість COVID-лікарень хворими становить 70%.

Про це у Facebook повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"З вересня бачимо стрімке зростання рівня захворюваності. Наповненість наших лікарень зараз – 70%. Вони працюють на повні можливості. Вже йде мова, щоб відкривати для ковідних хворих додаткові відділення", - розповів він.

Відео дня

За інформацією Марцінківа, з усіх пацієнтів, яких госпіталізували, лише 2% вакциновані. Їх стан не тяжкий – вони не кисневозалежні.

Читайте такожВ Івано-Франківську пообіцяли виплатити 100 тисяч гривень першій жінці, яка завагітніє після COVID-вакцинації

Мер додав, що у порівнянні з минулим роком у місті зросла смертність від коронавірусу. Зокрема, протягом 2020 року від коронавірусу померли 239 людей, а за 9 місяців цього року – 343.

"Зараз ситуацію контролюємо. Але за динамікою вже можемо передбачити, що пік захворюваності припаде на кінець жовтня – початок листопада", - зазначив міський голова.

Як повідомляв УНІАН, у серпні мер Івано-Франківська Марцінків запропонував стимулювати педагогів вакцинуватися проти COVID-19. Місцевий чиновник хоче роздавати премію вчителям та вихователям, якщо ті пройдуть курс щеплення. За його словами, в місті є школи, де понад 90% вчителів уже вакцинувалися, а є заклади освіти, де отримали щеплення менш як 30% педагогів.