Секс стимулює вироблення дофаміну та окситоцину / фото pixabay.com

Сексуальне бажання з часом може зростати або знижуватися. Щоб частіше тішити один одного гарним сексом, варто дотримуватися декількох рекомендацій.

Експерти склали сім ефективних способів підвищити лібідо, пише Соѕmо.ru.

1. Темний шоколад

Відео дня

Шоколад — потужний афродизіак, тобто продукт, який збуджує. Він багатий на триптофан, який підвищує вироблення серотоніну, "гормону радості". А той, у свою чергу, впливає на лібідо.

2. Невелика доза алкоголю

Ключове слово — "невелика"! Якщо перебрати, секс-драйв може піти в мінус — нічого не вийде: у чоловіків будуть проблеми з ерекцією, у жінок — з оргазмом (та й порушенням теж).

3. Вода

Достатнє споживання води протягом дня допомагає підвищити лібідо та менше втомлюватися. Точна кількість води, а також свіжих овочів у рекомендаціях варіюється, але більшості вистачає приблизно двох літрів на день.

Читайте такожЗ'єднання явилися "кнопки кохання", які сповіщають партнера про сексуальне бажання

4. Женьшень

Багато хто пам'ятає часи, коли коренем женьшеню лікували буквально все. Його позитивний ефект, безумовно, був завищений, але звання відмінного афродизіака він заслужив. Женьшень покращує кровообіг, підвищує лібідо та знімає втому.

5. Секс

Дивно, але факт: найкраще впливає на сексуальне бажання... секс! Чим більше його в твоєму житті, тим більше хочеться (з правил бувають винятки, але тим не менше). Секс стимулює вироблення дофаміну та окситоцину, а за ефектом можна порівняти із заняттями спортом.

6. Спорт

Регулярні тренування теж підвищують лібідо. Можна тренуватися разом, і тоді ефект буде ще кращим. Біг, пілатес, тренажерний зал, будь-які види кардіо, йога — вибір дуже великий.

7. Новизна

Нове місце, нова поза — все це підвищує лібідо. Секс не повинен бути в темряві під ковдрою у місіонерській позі!

Раніше в ході відвертого опитування чоловіки зізналися в тому, які слова вони терпіти не можуть чути від жінок під час занять сексом. Сексологи визначили чотири подібні неправильні слова.