Ілюстрація / REUTERS

Світ перевернувся з ніг на голову: мільйони людей опинилися замкнуті в своїх квартирах на карантині через пандемію коронавірусу, зі своїми страхами, побоюваннями і бажаннями - а куди ж без них. Епідемія вплинула на всі сфери, в тому числі на сексуальну.

Експерти розповіли, що змінилося і до чого це може призвести, пише Cosmo.ru.

Коронавірусне порно

Відео дня

Ми не прихильники порно, тому це просто цікава інформація — та, на тому самому відомому сайті, де всі дивляться фільми для дорослих, вже можна внести в пошуковий рядок слово «коронавірус» і отримати близько трьохсот результатів.

Читайте такожТоп-5 настільних секс-ігор, які урізноманітнять інтимне життя під час карантину (18+)

В одних роликах головними героями стали люди у жовтих захисних костюмах, які займаються сексом, не знімаючи їх. А ще там можна помилуватися відео з «дуже ризикованим сексом на вулиці під час карантину!» Ось так змінюється уявлення про кіно буквально за лічені тижні. Ще героями деяких відео стали працівники Центру з контролю за захворюваністю (CDC), які досліджують пустельний Ухань або ходять по занедбаній медичній установі, а потім стикаються з якою-небудь медсестрою і вступають в заборонений зв'язок.

Час придбати секс-іграшки і приступити до експериментів, на які довго не наважувалися / фото ua.depositphotos.com

Секс-шопи: все складно

Тут правда все неоднозначно. Здається, що люди, залишившись наодинці один з одним, візьмуться скуповувати секс-іграшки і приступлять до експериментів, на які довго не наважувалися. Проте не все так просто.

«Останнім часом друзі та знайомі, які знають, що у нас секс-шоп, часто кажуть: ну у вашій сфері продажу, напевно, поперли, — розповідає Катя, власниця онлайн-секс-шопу. — Логіка людей проста: всі сіли на карантин, зайнятися нічим, отже, є час мастурбувати, тим більше від вібратора коронавірусом не заразишся. Насправді все не так райдужно. У нас був дуже застійний тиждень в березні, коли активно почала поширюватися інформація про COVID-19, кількість замовлень впала в 5-7 разів. Було тривожно, але ми розуміли, що не у нас одних така ситуація — постачальники та інші магазини теж скаржилися на спад. Останній тиждень ситуація відновлюється, але замовлень все одно менше, ніж ми звикли. Через обвал валюти постачальники підвищують ціни, а значить, доведеться підняти ціни і нам, а зарплата у наших покупців навряд чи виросте».

Читайте такожЕксперти пояснили, чи безпечний секс на карантині в умовах коронавірусу

«Тут справа не стільки в самоізоляції, скільки в фінансовій кризі, що її супроводжує, — розповідає секс-блогер Олена Галецька. — Багато хто втратив фінансову стабільність: когось насильно відправили у відпустку, хтось працює на фрілансі і він залишився без заробітків... У людей сильно впали доходи, і в цих умовах вони воліють відмовитися від розкоші. Секс-шопи зараз не працюють оффлайн, тобто припливу нових клієнтів немає, ті, хто раніше не пробував секс-іграшки, зараз не почнуть, тому що у них немає можливості доторкнутися до неї».

Як не дивно, при цьому відомий шведський бренд Lelo стверджує про зростання продажів їхніх іграшок за останній місяць на близько 40%.

Зараз вже є брак 100 млн презервативів / фото pixabay.com

Глобальна нестача презервативів

Ось ще один несподіваний наслідок епідемії — потенційна нестача бар'єрних засобів контрацепції. За твердженням The Guardian, дефіцит насувається через те, що в результаті коронавірусу найбільший у світі виробник презервативів — компанія Karex Bhd, чиє виробництво знаходиться в Малайзії, — зупинив роботу. Вони роблять кожен п'ятий презерватив у світі.

Зараз вже є брак 100 млн презервативів, які продаються у всьому світі брендами типу Durex і поставляються в державні системи охорони здоров'я, наприклад NHS, або розподіляються програмами допомоги, такими як Фонд народонаселення ООН.