За жіночою зрадою можуть приховуватися проблеми у стосунках між подружжям \ фото: ua.depositphotos.com

Зрада - це не проста випадковість, якщо мова йде про жінок. Для цього існують деякі причини.

Жінка може завести позашлюбний роман через брак уваги, емоцій, гострого відчуття самотності. Емоції відіграють велику роль у жіночій зраді і мають п'янку дію.

За жіночою зрадою приховуються проблеми у стосунках між подружжям або психологічні причини у жінки. У будь-якому випадку залишається незадоволеною певна потреба.

Відео дня

Батьківські сценарії. Якщо жінка виросла в неповній або проблемній сім'ї, якщо зраджували мати чи батько, є ризик, що дівчинка може повторити цей сценарій у дорослому житті.

Пасивна агресія, бажання образити, помститися своєю зрадою за зраду чоловікові. Іноді жінка намагається бути "хорошою дівчинкою", довго терпить і все прощає. Але її незадоволені потреби, образа, злість на партнера нікуди не зникають і вимагають розрядки.

Читайте такожБританський психотерапевт розказав, що робити у разі підозри партнера у зраді

Травма зради. Дівчинку в дитинстві кидали батьки, передавали з рук в руки на виховання. Її відкинув батько або позбавили уваги після народження молодшого брата/сестри. Дівчина відчуває біль зради і в дорослому житті. Але тепер уже вона виступає в ролі зрадника, таким чином намагаючись перепрожити свою дитячу психотравму, зайнявши активну позицію, зраджує сама, щоб не бути зрадженою знову.

Несвідома агресія по відношенню до чоловіків, бажання принизити чоловіка як наслідок травмувати психіку стосунків із чоловічими постатями (батьком або братом) в дитинстві, коли вона була безпорадна захистити себе, висловити гнів, пережити приниження й образи. У дорослому віці жінка може спроектувати ці негативні почуття на чоловіка і намагатися впоратися з дитячою травмою, руйнуючи свою сім'ю.

Якщо з чоловіком вибудувався сценарій стосунків тато-дочка, брат-сестра, то секс може зникнути. І на стороні вона шукатиме іншого чоловіка на роль коханця.

Якщо жінка заводить роман із чоловіком старшим за себе, то їй бракує батьківської підтримки і визнання.

Розщеплення на хороше і погане. "Мій чоловік – такий хороший, а я – погана, не варта уваги любові такої людини" – можна почути на консультації від клієнтки, у якої проблеми з самооцінкою, почуттям власної гідності, і поділ світу на чорне і біле.

Брак емоційної близькості – якщо чоловік закритий, холодний, з головою пірнув у роботу, не приділяє увагу дружині, часто відсутній, то жінка може шукати на стороні не стільки сексу, скільки розмов по душах і романтичного листування з іншим чоловіком.

Бажання втекти від рутини і повсякденності, відчути ковток свіжого повітря, пристрасть і збудження від небезпеки, відчути себе бажаною і сексуально привабливою. Так буває, коли в родині жінка реалізує не всі свої жіночі ролі, а лише господині і матері.

Розщеплення лібідо – з чоловіком хороша дівчинка, з коханцем можна робити те, чого не дозволяє собі з чоловіком. Чоловік – втілення моралі, коханець – втілення пороку.

Пошук ідеального чоловіка. Розчарування в чоловікові, який не дотягує до її придуманого образу ідеального чоловіка, наприклад, образу її ідеального батька. Вона продовжує зберігати ніжну душевну вірність батькові, залишаючи його образ ідеальним, зраджує чоловікові з метою знайти все-таки чоловіка, такого як батько.

Гормони. Жінка схильна вибирати різні типи чоловіків у різні фази менструального циклу. Після овуляції, під час вагітності та лактації їй потрібен надійний, стабільний, неагресивний, турботливий партнер. А в період овуляції жінку інстинктивно приваблюють "погані хлопці" – їй потрібен для сексу брутальний, зухвалий, альфа самець. Жінці з нестабільним гормональним фоном буває складно впоратися із собою, коли її чоловік переповнений внутрішніми заборонами і має комплекс "хорошого хлопчика".

Жіноча вікова криза. Не залежить від чоловіка. Пов'язана з внутрішніми переживаннями жінки на шляху до зрілості – колишні цінності вичерпали себе, розчарування, виявлення зморшок, целюліту, туга за юністю, страх старіння, шкодування про втрачені можливості. У цей період жінці особливо важливо відчувати себе привабливою і бажаною.

Брак нових відчуттів у сексі, високий рівень жіночої сексуальності і знижений рівень лібідо у чоловіка. З віком жіноча сексуальність розквітає, її пік припадає на період після народження дітей, коли підвищується самоцінність, проходить сором'язливість і дівочі комплекси.

Жаль, коли жінка вийшла заміж не по любові, а з розрахунку або за наполяганням батьків. Не за ту людину, яку вона любила. Коли не завершені минулі стосунки. Може спробувати воскресити з фантазій і спроектувати образ колишнього коханого на коханця.

Жінка може хотіти зізнатися у зраді, щоб зробити боляче чоловікові або позбутися почуття провини в надії на прощення. Але це не вирішить проблеми в стосунках.

Тому краще звернутися до психолога, який працює з проблемами в стосунках і зі зрадами і розібратися в причинах, які штовхають жінку на зраду, знайти справжні потреби, які приховуються за зрадою і підібрати інший спосіб їх задоволення у стосунках з чоловіком, або ж вийти з тих стосунків, в яких її потреби не можуть бути задоволені, пише nashamama.

Вас також можуть зацікавити новини