Все частіше в Інтернеті стали з'являтися пошукові запити про сплеск поліаморності / фото ua.depositphotos.com

Точний момент, коли моногамні відносини в суспільстві перестали вважатися єдиною "правильною" моделлю, обчислити неможливо. Руйнування традиційного інституту сім'ї почалося не раптово. Шлюб залишається діючою моделлю, і люди як і раніше розписуються/влаштовують традиційні весілля. Але все частіше ми чуємо про поліаморів і те, які вони "щасливі в порівнянні з тими, хто перебувають в нудних моногамних відносинах". 

Читайте такожУ США вперше узаконили поліаморні стосунки

Відкриті відносини - це простий спосіб іноді знову запалити полум'я в спальні, коли стає нудно. Таку думку висловила Надя Бокоді - секс-фахівець з Австралії, яка вивчила причини, за якими пари вибирають секс з іншими людьми.

Як пише Главред, у статті для NZ Herald Надя зазначила:

"Людям не подобається одноманітність. І немає нічого більш передбачуваного, ніж наші романтичні стосунки".

"Незважаючи на зовнішню одержимість нашої культури моногамією, дуже мало хто з нас насолоджується реальністю життя і рутиною в наших відносинах, і відносини поступово змінюються, щоб відобразити це", - додає вона.

"За останнє десятиліття в Інтернеті стали з'являтися пошукові запити про сплеск поліамурності і додатках для знайомств, розроблених для задоволення зростаючого попиту на пари, що досліджують альтернативні моделі відносин", - пише експерт.

Фахівець вважає, що пари починають визнавати той факт, що секс і Любов можуть існувати незалежно. А коли секс "вичерпується", пари цікавляться, чи пройшла і "любов".

"Багато пар стверджують, що секс з кимось, крім свого партнера, - з відома і дозволу свого партнера - є стимулом для повторного запалювання іскри в їхньому шлюбі", - зазначила Бокоді.

Водночас експерт попереджає, що якщо ви хочете вивчити це, краще спочатку поговорити зі своїм партнером. Пари можуть разом досліджувати секс-вечірки або спробувати додатки, що задовольняють їх сексуальні потреби.

Секс-фахівець зазначає, що необхідно обговорити кордони, перш ніж відправитися в цю "подорож".

Поліаморія: що відомо

  • Поліаморія - одна з форм узгодженої немоногамії, система етичних поглядів на любов, що допускає можливість існування любовних відносин у однієї людини з декількома людьми одночасно, за згодою і схвалення всіх учасників цих відносин. Поліаморією також називають практику любовних відносин, що втілює ці погляди.
  • Прихильники поліаморії - поліамори або багатолюби.
  • Поліаморія підходить людям, які зважили всі "за" і "проти" і вирішили, що ця модель відносин приваблює їх найбільше. Відносини існують для того, щоб в них бути щасливими. Якщо ви щасливі в таких відносинах, то чому ні?