Не забувайте займатися захищеним сексом з новими партнерами / фото  pixabay.com

Незахищений секс - не найкраща ідея, особливо, якщо мовиться про випадкових партнерів. Проте багатьох цікавить, які шанси вищі: завагітніти чи захворіти?

Експерти стверджують, що порівнювати шанси на можливість вагітності та ризик підхопити венеричне захворювання – все одно, що порівнювати зелене з солоним, пише MAXIM. Начебто і там і там ми маємо справу з сексом, але треба брати до уваги безліч різноманітних факторів.

По-перше, слід пам'ятати, що шанси на вагітність залежать від того, чи перебуває жінка у цей момент у періоді овуляції і в який саме момент менструального циклу був секс.

Відео дня

Читайте такожАмериканські науковці розробили новий метод чоловічої контрацепції

По-друге, заразність венеричного захворювання залежить від виду інфекції, від того, в якій стадії перебуває хвороба, і від того, чи приймає носій ліки. До того ж потрібно враховувати, що деякі ЗПСШ легше переходять від чоловіка до жінки, ніж навпаки. Наприклад, герпес і ВІЛ простіше передаються від партнера до партнерки.

Так ось, після незахищеного сексу, вищі шанси завагітніти чи захворіти:

  • у разі разового незахищеного сексуального контакту між чоловіком і жінкою, яка перебуває за 1-3 дні до овуляції, шанси на вагітність дорівнюють 21-25%;
  • у будь-який інший період зачаття може наступити лише у 5% випадків (у середньому).

А ось що лікарська статистика говорить про ймовірності підхопити ВІЛ при тих же обставинах (разовий контакт без презерватива):

  • Ризик становить 0,08% при вагінальному сексі й до 1,4% – при анальному. В цьому випадку ми говоримо про ризик жінки заразитися від чоловіка. Ризик, що партнер заразиться від партнерки, трохи нижчий.
  • Ризик 0,08% – це дані по європейських країнах. При більшій кількості інфікованих у регіоні (країні) буде вищим і ризик.

І хоч шанси як завагітніти, так і заразитися – не такі уже й високі. У вас є всі шанси потрапити у цю статистику. Тож ми наполегливо рекомендуємо користуватися контрацептивами під час сексу з новим партнером.

Вас також можуть зацікавити новини