У списку заборонених продуктів - газована вода / фото pixabay

Згідно з даними досліджень, краще виключити низку продуктів зі свого щоденного раціону.

Це – газована вода, трансжири, алкоголь, перероблене м'ясо, безглютенові вироби, штучні підсолоджувачі, соління, повідомляє MedikForum.

Солодкі газовані напої. У 2018 році на конгресі Американської кардіологічної асоціації прозвучала заява дослідників про те, що пиття лише однієї склянки коли на день удвічі підвищує ризик передчасної смерті від ішемічної хвороби. За словами вчених, щоденне вживання солодкої газованої води може вкоротити людині тривалість життя на 4,5 роки.

Відео дня

Продукти з трансжирами. Їхнє регулярне споживання асоціюється з підвищеним ризиком виникнення серцевих захворювань, інсульту й діабету 2 типу – недуг, що впливають на якість і тривалість життя. Лідером за вмістом трансжирів є фастфуд і маргарин, спреди. Крім того, трансжири присутні від природи в натуральному коров'ячому молоці, м'ясі, додаються у виробничі десертні вироби та випічку – торти і тістечка, печиво та ін.

Читайте такожНазвано дев'ять ять продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовій печі

Алкоголь. Наявні дані свідчать, що вживання лише однієї порції алкоголю на тиждень може скоротити тривалість життя на півроку. Вживання двох порцій на тиждень здатне відібрати вже два роки життя, а понад три - цілих п'ять років.

Перероблене м'ясо. Ковбасні вироби, шинка і бекон визнані ВООЗ канцерогенами. В організації зазначають, що регулярне вживання цих продуктів збільшує ймовірність ранньої смерті від наслідків хвороб серця на 72%, від раку - на 11%.

Безглютенові продукти. Немає потреби відмовлятися від продуктів з глютеном при відсутності целіакії – непереносимості цієї речовини. Така відмова веде до дефіциту складних вуглеводів і клітковини в раціоні, що може скоротити тривалість життя на чотири роки.

Штучні підсолоджувачі. Вживання продуктів, які їх містять, та напоїв сприяє схильності до розвитку ожиріння, діабету і хвороб серця, здатних зробити ваше життя коротшим.

Соління. Надлишок натрію, джерелом якого є солоні продукти, а також їжа готового і напівготового виробництва, пов'язані зі збільшеним ризиком серцево-судинних захворювань, інсульту й раку шлунка.