поліція України

У Міністерстві закордонних справ України назвали підпал офісу «Товариства угорської культури Закарпаття» в Ужгороді провокацією, спрямованою на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Читайте такожОфіс угорської спілки в Ужгороді підпалили праворадикальні прибічники політики Путіна з ЄС - Москаль

Про це УНІАН повідомили у МЗС України.

Відео дня

Зокрема, українські дипломати зазначають: "Ми рішуче засуджуємо такі ганебні провокації".

У МЗС також засуджують "використання таких методів як напади на установи національних меншин", що можна розцінювати як "засіб розпалювання міжнаціональної ворожнечі із зовні".

У цьому зв'язку дипломати заявили, що будуть протидіяти будь-яким спробам похитнути міжнаціональний мир як на Закарпатті, так і у всій Україні.

"Ми будемо протидіяти будь-яким спробам похитнути міжнаціональний мир як в регіоні, так і в Україні в цілому", - додали дипломати.

поліція України

Також вони зазначили, що "українські компетентні органи працюють над тим, щоб знайти та покарати винних".

Нагдаємо, в Ужгороді співробітники поліції встановлюють обставини пожежі у будівлі, де розташований офіс «Товариства угорської культури Закарпаття». За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або таке, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах.

поліція України

За інформацією Mukachevo.net від джерел у правоохоронних органах, вигоріло близько 25 кв. м. будівлі, а пожежі передував вибух у будівлі КМКС. Ймовірно, це знову був коктейль Молотова, кинутий у вікно.

Про це також пишуть угорські ЗМІ з посиланням на власні джерела. Також, за їхньою інформацією, майже повністю вигорів перший поверх будівлі.