Одночасно проведено 13 обшуків / фото facebook.com/LarysaSargan

Співробітники Головного слідчого управління Національної поліції України під час обшуків вилучили 146 кг трамадолу на орієнтовну суму понад 10 млн грн.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"ГСУ НП України, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, в рамках кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України, одночасно проведено 13 обшуків", - написала вона.

Відео дня

За її словами, під час двох обшуків, правоохоронці вилучили 146 кг трамадолу.

"За місцем мешкання одного із фігурантів провадження проведено обшук, в ході якого виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 4000 євро, 3 полімерні пакети з порошкоподібною кристалічною речовиною білого кольору вагою 5 кг. В дачному будинку іншого громадянина, раніше судимого за збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах, виявлено та вилучено 141 кг порошкоподібну речовину білого кольору, яка відповідно до висновків судової експертизи виявилась трамадолом", - уточнила Сарган.

Читайте такожЧерез українсько - білоруський кордон намагалися незаконно  провезти  медпрепарати з вмістом психотропних речовин (фото)

За даними прес-секретаря Луценка, орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів на «чорному» ринку становить понад 10 млн. грн.

"Вищевказаних осіб затримано на підставі п. 2 ч. 1 ст. 208 КПК України за підозрою в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.307 КК України, покарання за яке передбачено у вигляді позбавлення волі строком від 9 до 12 років з конфіскацією майна", - написала вона.

Як уточнив у коментарі УНІАН речник Національної поліції України Ярослав Тракало, усі обшуки проходили у Харкові.