Боєприпас не вибухнув / фото прес-служба поліції області

На Рівненщині поліція затримала п’яного мешканця селища Рокитне, який ввечері 2 січня кинув у двох молодих людей гранату.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації поліції Рівненської області, подія сталася на вулиці Пролетарській селища.

Читайте такожНа Тернопільщині через вибух гранати травмовано п'ять осіб, серед яких є школярі

Відео дня

До хлопця та дівчини, які близько 20-ї години поверталися додому, підійшов нетверезий молодик і почав конфліктувати. Він дістав з кишені куртки гранату і кинув під ноги парі.

«Боєприпас не вибухнув, а налякана дівчина відразу зателефонувала на «102». Почувши це, зловмисник підняв небезпечний предмет і подався геть. Його затримали на сусідній вулиці поблизу місця проживання», - зазначає прес-служба поліції.

У кишені куртки 20-річного рокитнівчанина поліцейські знайшли корпус ручної осколкової гранати «Ф-1», відокремлений запал до неї. Усе вилучене направили для проведення експертизи.

Зловмисника затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі готують матеріали для повідомлення йому про підозру у вчиненні хуліганства (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років. У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють також походження гранати.