Вибух стався через спрацювання саморобного вибухового пристрою / фото od.npu.gov.ua

В Одесі вибух на території ресторану «Арт-Шат» у Ванному провулку стався через спрацювання саморобного вибухового пристрою.

Про це журналістам повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін.

За його словами, об 11.40 на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що приблизно о 11.25 стався вибух невстановленого пристрою. На місці працюють вибухотехніки, опитуються свідки.

Читайте такожВибух у храмі колишньої УПЦ МП в Сумах: поліція встановила двох підозрюваних (відео)

«Постраждала одна людина, яка дістала дотичне поранення руки», - сказав Головін.

За попередніми даними, спрацював пристрій, еквівалент потужності якого близько 200 грамів у тротиловому еквіваленті, але заряджений він був, як передбачається, піротехнічною сумішшю або порохом.

Як стало відомо УНІАН, за цією самою адресою у Ванному провулку зареєстрована девелоперська компанія «Odecom Development», яка спеціалізується на будівництві і проектуванні об'єктів нерухомості.

За деякими даними, у момент вибуху поряд проходили двоє людей, один з яких - представник будівельної компанії. Травму дістав його супутник. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Відео: Поліція Одещини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Приморському районі Одеси на території ресторану «Арт-Шат» стався вибух, в результаті якого постраждала одна людина.