Обвинувачений прийшов в гості до знайомої, щоб привітати її з днем народження / фото od.npu.gov.ua

Київський районний суд Одеси суд почав розгляд справи за обвинуваченням чоловіка, підозрюваного у жорстокому вбивстві і обезголовленні молодої жінки в лютому 2018 року.

Як повідомили УНІАН у суді, чоловік звинувачується в скоєнні умисного вбивства, крадіжки, незаконному поводженні зі зброєю і заподіянні тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу.

Сьогодні, 1 лютого, в ході засідання колегія суддів продовжила обвинуваченому термін тримання під вартою на 60 діб.

За версією слідства, в лютому 2018 року обвинувачений прийшов у гості до своєї знайомої, яка проживала в квартирі по вул. Середня, щоб привітати її з минулим днем народження.

Читайте такожНа трасі під Миколаєвом знайшли відрізану людську голову

«У квартирі між ними почався словесний конфлікт, який переріс у бійку. Чоловік дістав з кишені пістолет і вистрілив в голову потерпілої. Внаслідок пострілу жінка померла, а обвинувачений зник з місця події», - розповіли в суді.

При цьому незабаром чоловік повернувся в квартиру, щоб приховати сліди злочину і зімітувати розбійний напад. Однак не зміг дістати кулю, і відрізав потерпілій голову, яку забрав з собою в поліетиленовому пакеті.

Крім того, за версією слідства, зловмисник викрав гроші і дорогоцінні прикраси на загальну суму майже 170 тис. грн.

«Зазначимо, що приблизно через тиждень чоловіка затримали правоохоронці. Під час супроводу він завдав ножового поранення оперативному працівнику в приміщенні райвідділу поліції», - додали в суді.

Як повідомляв УНІАН, увечері 27 лютого 2018 року в Одесі в квартирі, розташованій в одному з будинків на Молдаванці, було виявлено обезголовлене тіло молодої жінки - Анни Єргієвої, 1989 року народження. У ніч на 5 березня 25-річного підозрюваного у вбивстві було затримано.

Відео: Поліція Одещини

7 березня за клопотанням Одеської місцевої прокуратури № 2 підозрюваного було узято під варту. Йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої і завданні тілесних ушкоджень поліцейському (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 345 КК України). Того ж дня голову загиблої виявили в катакомбах.  У липні справу передали в Київський райсуд Одеси.