Хвилі в районі, де знаходяться танкери, досягають 3,5 метрів / фото Керч.фм

Два танкери Maestro і Candy, що продовжують горіти після вибуху газу 21 січня у Чорному морі біля берегів Криму, потрапили у шторм.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Шторм накрив зону Чорного моря, близьку до Керченської протоки, в районі якої перебувають аварійні судна. Хвиля – до 3,5 метрів, температура – плюс два градуси, це означає, обмерзання періодичне на вітру. Судна перебувають у штормових умовах», – уточнили Росморрічфлоту.

Відео дня

Читайте такожУ Росії назвали причину пожежі на танкерах біля Керченської протоки

У прес-службі додали, що рятувальники фіксували «невеликий дрейф» танкера Candy, але зараз судно не рухається. Також там повідомили, що погодні умови можуть сприяти обмерзанню.

Як повідомляв УНІАН, 21 січня біля берегів Криму сталися вибухи і пожежа на двох танкерах Maestro і Candy, які йшли під прапором Танзанії.

Танкер Maestro йшов у російський Темрюк, на його борту було 14 осіб - громадяни Туреччини та Індії. На борту танкера Candy було 17 осіб - також громадяни Туреччини та Індії.

Загинули 14 осіб, ще 12 вдалося врятувати, доля шістьох осіб залишається невідомою.

Танкери, на яких стався вибух і пожежа, були задіяні в незаконному перевезенні скрапленого газу до Сирії, стверджує Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування усіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.