У столиці затримали 26-річного чоловіка, який зберігав вдома арсенал зброї.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва, під час санкціонованого обшуку, проведеного за місцем проживання фігуранта у Голосіївському районі, правоохоронці виявили та вилучили значну кількість предметів, схожих на патрони калібру 9 мм, 3 корпуси від гранат РГД, 2 тротилові шашки вагою 400 грамів кожна, понад 1 тис. патронів до малокаліберної зброї, 2 упаковки пластиду, які останній зберігав незаконно.

Вилучені речові докази направлено до експертної установи. В рамках кримінального провадження проводяться слідчі та оперативні заходи зі встановлення джерел надходження вибухових речовин та боєприпасів.

Читайте такожУ Харкові затримали бойовика "ЛДНР" із вибухівкою (фото, відео)

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України. На даний час вказаній особі готується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Раніше УНІАН повідомляв, що на Київщині ліквідовано арсенал зброї та вибухівки - вилучено 3,5 тисячі набоїв різного калібру, гранатомети та понад 4 кг вибухівки.