У ході проведених оперативних заходів у наркодилера вилучено 330 г героїну, 250 г кокаїну та 100 г МДМА \ УНІАН

Правоохоронці припинили протиправну діяльність 38-річного жителя Львівщини, який налагодив контрабандне постачання в Україну дороговартісних наркотичних засобів і психотропних речовин.

Читайте такожУ Кривому Розі поліція "накрила" масштабну мережу наркоділків з оборотом у мільйони гривень (фото)

Як повідомила прес-служба Національної поліції, фігурант під виглядом підприємницької діяльності у сфері міжнародних вантажних перевезень налагодив кримінальні звʼязки з представниками наркобізнесу Західної Європи.

"Проводячи крупні наркооборудки, зловмисник став одним із найвпливовіших наркоділків Львівщини та завозив на територію області контрабандні наркотики і психотропи в особливо великих розмірах. У ході проведених оперативних заходів у наркодилера вилучено 330 г героїну, 250 г кокаїну та 100 г МДМА (екстазі), призначених для подальшої реалізації. Вартість вилученого за цінами "чорного" ринку становить понад 2 млн грн. Крім наркотиків і психотропів, у фігуранта також вилучено 2 карабіни, пістолет та набої до них", - йдеться в повідомленні.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу ("незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів"), а саме, наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах.

Згідно з законодавством, зазначені протиправні дії караються позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.