Сьогодні у Федеральній службі безпеки РФ пройшли слідчі заходи з військовополоненим українським моряком, капітаном рейдового буксира "Яни Капу" Олегом Мельничуком.

Читайте також"Набряк руки не спадає, функції пальців не відновлюються": адвокат розповів про здоров’я моряка Сороки

Про це повідомив адвоката Едем Семедляєв на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, він повідомив, що капітан відмовився від дачі показань.

"На додатковому допиті, у відповідності зі ст. 17 Женевської конвенції він повідомив своє прізвище, ім'я, дату народження, посаду і звання. Також відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 47 КПК РФ відмовився від дачі свідчень", - йдеться в повідомленні.

Семедляєв розповів, що моряк почуває себе задовільно.

"Написав і відправив близько 30 листів. Отримав близько 40 листів із різних країн(дуже за них вдячний). Дуже просив листи писати російською мовою, бо листи на іншій мові не проходять цензуру і відповідно не передаються Олегу. Дякує всім хто не байдужий до тієї ситуації в якій вони опинилися, і роблять усе можливе для якнайшвидшого звільнення. Також дякує всім хто займається передачами продуктів і всього необхідного", - повідомив адвокат.

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала прохід до Керченської протоки буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них отримали поранення. Українців звинуватили у незаконному перетинанні кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всі полонені були заарештовані так званим «судом» у Криму, після чого їх відправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».

26 січня трьох поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» до «Лефортово».

У січні Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арештів захопленим українським військовим до кінця квітня.