Розпочато кримінальне провадження / фото УНІАН

В Одесі сьогодні поліція затримала учасників етнічної злочинної групи наркоторговців.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За наявною інформацією, злочинну діяльність групи, що складається з чотирьох осіб, задокументували працівники відділу протидії наркозлочинності спільно з колегами-слідчими Суворовського відділу поліції і фахівцями кінологічного центру облуправління поліції.

Відео дня

«До складу групи входили особи віком від 30 до 76 років. Кожен з учасників виконував свою роль у злочинному ланцюжку: одні займалися розкладанням закладок, інші - спілкувалися з безпосередніми покупцями і після отримання від них коштів на рахунок надавали інформацію про місцезнаходження наркотиків. Координувала всі дії 36-річна жителька Кривого Рогу», - сказали у відділі.

Читайте такожНа Житомирщині СБУ викрила організоване угруповання вимагачів, які погрожували людям фізичною розправою (фото)

В ході проведення оперативних заходів на вулиці Космонавтів у Одесі правоохоронці затримали 76-річну жінку-кур'єра, у якій виявлено та вилучено 269 поліетиленових пакетів з метадоном. «Товар» пенсіонерка привезла для передачі своїй 30-річній спільниці для подальшого його збуту на території міста.

Зазначається, що в середньому за добу ця група наркоторговців «заробляла» до 50 тис. грн. Протягом двох останніх років вони займалися збутом метадону не тільки в Одесі, а й у Києві та Кривому Розі.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків у столиці і Кривому Розі правоохоронці вилучили сім-карти різних телефонних операторів, банківські чеки, кредитні карти, гроші і наркотичні засоби.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі, а також конфіскація майна.