В Одесі 5-класниця потрапила в реанімацію через буллінг / pixabay.com

В Одесі поліція почала перевірку інформації про прояви буллінга щодо п'ятикласниці у школі №107.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, до Портофранківського відділення поліції звернулася мати 12-річної дівчинки і повідомила, що її дитина отримала в школі від невідомих тілесні ушкодження.

Також заявниця попросила вжити заходів до адміністрації навчального закладу, яка, на її думку, таке допустила.

Відео дня

Читайте такожПриниження дітей та таргани у тарілках: довкола інтернату в Одесі розгорівся скандал (відео)

«Дитину того ж дня госпіталізували. За інформацією медиків, ніяких пошкоджень на тілі не виявлено. Працівники ювенальної превенції опитали директора школи, вчителів та учнів класу, де навчається дівчинка», - заявили в главку. Зараз створена спеціальна комісія з числа правоохоронців, педагогів та батьків учнів даної школи, щоб разом вивчати ситуацію і прийняти відповідне рішення.

«Обставини цієї пригоди встановлюються», - додали у відділі комунікацій.

Інформації про НП в школі № 107 надали гласності її очевидці. Зокрема, в соціальних мережах з'явилося повідомлення про те, що 14 березня стався інцидент у зазначеній школі, розташованій в центрі Одеси – на вулиці Льва Толстого, 30. Директор закладу Олена Гусейнова.

Читайте такожЖорстоке побиття 9-класниці на Київщині: поліція відкрила кримінальне провадження (відео)

«Хочемо повідомити про шокуючий випадок на уроці фізкультури. Дівчинці, учениці 5-А класу, Потатуркіній Софії Олексіївні були нанесені удари м'ячем в потиличну частину голови хлопчиками її класу. Про ненавмисне говорити неможливо, оскільки ці удари були послідовні», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що після цього дитина, що втратила свідомість, була доставлена бригадою швидкої допомоги в реанімацію однієї з міських лікарень.

Акцентується на тому, що мати потерпілої раніше вже зверталася до класного керівника з проханням звернути увагу на конфліктні ситуації у класі між дітьми і прийняти заходи по їх усуненню.

«Дівчинку неодноразово обзивали, принижували, знущалися, ображали - чинили психологічний тиск... Цей кричущий випадок в даному класі непоодинокий... Два дні тому був госпіталізований хлопчик зі струсом головного мозку, раніше в іншого хлопчаки була зламана нога», - стверджують автори повідомлення.

Читайте такожПід Києвом школярі продавали однолітка (відео)

Потерпіла, за словами очевидців, в результаті нанесення ударів впала в кому, в свідомість прийшла тільки пізно ввечері.

За іншими даними, у дівчинки нібито стався епілептичний напад.

За словами матері одного з учнів, почалися конфлікти з початку навчального року – після об'єднання двох класів.

Вона зазначає, що «тон задають» кілька осіб - в класі гамір, «бардак, вчителів не чути».

«У батьків нашого класу більше запитань до директора, оскільки неодноразово зверталися до неї за допомогою і батьки, і вчителі писали доповідні. Директор пообіцяла, що викличе батьків важких дітей для бесіди, поставить чергових на третьому поверсі. Але нічого зроблено не було», - стверджують батьки.

Читайте такожЖертвою булінгу в школах стала кожна третя дитина у світі

Як зазначила директор освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич, сьогодні співробітники департаменту спільно з поліцією прибули в школу.

«Розберемося і обов'язково приймемо заходи», - сказала Буйневич.

Як повідомили в мерії, мати дівчинки написала заяву, в якій заперечує проти того, щоб медики коментували стан здоров'я її дитини. Журналістам вона повідомила, що її дочка в стабільному стані, але шокована. Жінка сказала, що в першу чергу вважає винними не дітей, а керівництво школи.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно у мережі з'явилося відео, на якому в Києві дівчата жорстоко побили школярку.