Інцидент стався близько 20:50 / фото "Інформатор"

У середу, 20 березня, в Києві за адресою проспект Юрія Гагаріна, 3 невідомі намагалися підпалити черговий магазин Roshen.

Про це повідомляє «Інформатор».

Дзвінок на лінію 101 надійшов близько 20:50. За попередньою інформацією, двоє осіб у чорному одязі та масках підбігли до магазину і кинули пляшку із запальною сумішшю у вітрину торговельної площадки. Після цього вони зникли в невідомому напрямку.

фото "Інформатор"

Вогонь не поширився на територію магазину, закоптивши тільки зовнішню частину вітрини.

На місце прибули пожежники, але до моменту їх приїзду пожежу вже загасили. На місці працювала патрульна поліція та слідчо-оперативна група. Також чергували медики та рятувальники. Деталі інциденту з'ясовуються.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Києва, столичні поліцейські розшукують двох осіб, які підпалили магазин Roshen неподалік від Дарницької площі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено до 10 років позбавлення волі.

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння правопорушення.

Як повідомляв УНІАН, вдень 18 березня у вітрину магазину Roshen на вул. Хрещатик у Києві кинули пластикову пляшку з горючою речовиною. В результаті пожежі ніхто не постраждав, тільки закопчено зовнішню вітрину магазину.

Начальник Головного управління НПУ в Києві Андрій Крищенко повідомив, що затриманий за підозрою в підпалі магазину на Хрещатику 53-річний киянин є членом радикальної екстремістської організації. Розпочаті кримінальні провадження за фактом умисного знищення майна шляхом підпалу і за фактом хуліганства.

У соціальних мережах повідомлялося, що була спроба підпалу магазину Roshen, який, зокрема, також розташований на вул. Хрещатик біля Бессарабського ринку.