26 березня хлопчикові виповнився рік / фото facebook.com/katherine.nozhevnikova

В Одесі сьогодні померла однорічна дитина, яка впала у відро з окропом.

Про це в Facebook повідомила волонтер Катерина Ножевнікова.

Згідно з повідомленням, хлопчик на ім'я Данило був доставлений із села Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області до обласного центру в ніч на 18 березня у вкрай тяжкому стані. Медики констатували 80% опіків поверхні тіла.

За словами матері, вона збиралася купати своїх трьох дітей, тому в приміщенні було відро з окропом, яким збиралися розводити холодну воду. В цей час хлопчик, граючись, перелазив із ліжка на невеликий стіл, не втримався і впав у ємність.

Читайте такожУ Києві однорічна дитина провалилася у відкритий люк - ЗМІ

Для порятунку дитини волонтери організували збір коштів. Необхідну суму швидко зібрали, донори, серед яких поліцейські, здавали для хлопчика кров.

Як зазначає Ножевнікова, медики понад 10 днів робили все можливе, але врятувати дитину не вдалося. 26 березня хлопчикові виповнився рік.

«Десять літрів окропу, одна хвилина, коли мама відвернулась... Він виграв завдяки вам (благодійній допомозі - УНІАН) 11 днів життя, його встигли охрестити, але я не знаю чи справедливо це. 11 днів пекла», - написала волонтер.

Вона додала, що решту коштів спрямують на придбання апаратури для опікового відділення, запасу медикаментів тощо.

В опіковому відділенні лікарні кореспонденту УНІАН підтвердили факт смерті дитини.

Нагадаємо, в Одеській області малюк впав у відро з окропом, коли батьки мали його купати. З опіками 80% тіла малюка терміново госпіталізували. Поліція кваліфікує інцидент як нещасний випадок.