Підозрюваного у побитті постраждалих в ДТП бійців нацгвардії затримали / Facebook - Арсен Аваков

В Одесі сьогодні затриманий підозрюваний у побитті бійців Національної гвардії, які постраждали 30 березня в результаті наїзду іномарки.

Читайте також"Я вас підпалю": у Чернігівській області виборець намагався підпалити кабінки для голосування

Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Відео дня

«Вчора в Одесі сталася трагедія. Троє молодих нацгвардійців вийшли на патрулювання міста. В них, на швидкості врізався водій-неадекват на «лівих» евробляхах. Один гвардієць загинув на місці, двоє у тяжкому стані - в Одеському госпіталі. Водія затримано», - написав він.

«Після страшного удару троє гвардійців стікали кров'ю на асфальті, викликали «швидку»- і тут – цей покидьок у синій куртці - він підскочив до бійців і завдав кілька ударів лежачим, поки його не відштовхнула, спасибі їй, жінка», - додав міністр.

За словами Авакова, підозрюваний втік з місця трагедії до того, як приїхала поліція і «швидка».

«Шукали його всю ніч і півдня - він ховався, проте зараз його знайшли. Підозрюваний - раніше судимий, громадянин України, який перебуває під умовним строком, одесит, якийсь Пути лін. Він обвинувачується за статтею «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», покарання за якою -до 5 років позбавлення волі», - констатує керівник МВС.

Як повідомляв УНІАН, увечері 30 березня в Суворовському районі Одеси в результаті ДТП загинув військовослужбовець, ще п'ятеро осіб госпіталізовано.

Зокрема, на перетині вулиці Кишинівської й проспекту Добровольського зіткнулися автомобілі Opel Omega і Mercedes, в результаті чого одну з іномарок відкинуло на пішохідну частину вулиці, де перебували бійці Нацгвардії. На місці загинув один військовослужбовець Віталій Флоря, 1996 року народження, п'ятеро осіб - двох нацгвардійців і трьох цивільних - травмовано. Також у поліції заявили про затримання водія-порушника.