Позашляховик рухався в напрямку кордону / фото: ДПСУ

У Чернівецькій області поблизу кордону з Румунією прикордонники застосували зброю під час затримання двох контрабандистів, які намагалися втекти на позашляховику, вщерть заповненому сигаретами.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що військовослужбовці відділу «Селятин» Чернівецького прикордонного загону отримали випереджувальну інформацію про можливу протиправну діяльність від своїх колег, співробітників оперативно-розшукового підрозділу Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Відео дня
Фото: ДПСУ

Читайте такожНа Закарпатті місцеві заважають прикордонникам встановити паркан для протидії контрабанді

«Група реагування прикордонників за декількасот метрів від українсько-румунського кордону помітила підозрілий позашляховик, який рухався у напрямку кордону. Під час зупинки автомобіля Nissan Patrol іноземної реєстрації особи, які знаходились у ньому вдалися до втечі. Щоб затримати порушників, які не реагували на попередження прикордонного наряду, останнім довелося стріляти вгору. В результаті вжитих заходів правоохоронцям вдалося затримати двох втікачів, які виявилися жителями прикордоння», - йдеться в повідомленні.

Фото: ДПСУ

За даними ДПСУ, автомобіль зловмисників був вщерть заповнений тютюновими виробами. 17 пакунків з сигаретами правоохоронці вилучили, затриманих притягнули до відповідальності.

У відомстві додали, що наразі тривають заходи по встановленню усіх причетних до протиправної діяльності осіб.